رییس فدراسیون سوارکاری:هفت برابربودجه تخصیصی درآمدزایی کردیم / سوارکار حرفه ای زن نداریم
رییس فدراسیون سوارکاری:هفت برابربودجه تخصیصی درآمدزایی کردیم / سوارکار حرفه ای زن نداریم
تهران - ایرنا - رییس فدراسیون سوارکاری گفت: این فدراسیون هفت برابر اعتبارات تخصیص یافته از سوی وزارت ورزش درآمدزایی داشته که از این طریق تمامی دیون خارجی پرداخت شده است .
مسعود خلیلی امروز (دوشنبه ) در جمع خبرنگاران در مورد عملکرد فدراسیون سوارکاری گفت: این فدراسیون موضوع استعدادیابی، برگزاری مسابقات مالکین اسب و توجه به استان ها به منظور تقویت رشته سوارکاری را در دستور کار خود قرار داده و در بحث استعدادیابی به رده های سنی نونهالان، نوجوانان و جوانان توجه کرده است.
وی افزود: امسال برای نخستین بار دو سوارکار دختر جوان را به مسابقات بین المللی اسب سواری در آلمان اعزام کردیم و در عین حال یک نوجوان نیز برای شرکت در رقابت های آسیایی به کره جنوبی اعزام شده است.
رییس فدراسیون سوارکاری ادامه داد: موضوع استعدادیابی در رده های سنی مختلف از اهمیت بالایی برای پرورش سوارکار حرفه ای برخوردار است اما یک مشکلی نیز در این زمینه وجود دارد.
خلیلی گفت: وقتی رشته سوارکاری را از رده های سنی پایین آغاز می کنیم تا بتوانیم سوارکار حرفه ای تربیت کنیم متاسفانه در میانه راه برخی ها یا به دلایل تحصیل و یا دیگر موارد از ادامه پرداختن به این ورزش فاصله می گیرند به همین منظور باید اقداماتی را برای جلوگیری از ریزش سوارکاران در رده های سنی مختلف در نظر بگیریم.
وی از مسابقات پرش به عنوان یکی از مهمترین رشته های پنج گانه سوارکاری یادکرد و افزود: ما در این رشته توانسته ایم سوارکاران حرفه ای خود را به رقابت های آسیایی و جهانی اعزام کنیم که در این زمینه رضایت نسبی ورزشکاران نیز جلب شده است .
رییس فدراسیون سوارکاری در پاسخ به این پرسش که چرا رشته سوارکاری نتوانسته به المپیک راه یابد، گفت: راه یابی سوارکاران به المپیک کار نسبتا دشواری است. ما معتقدیم که سطح سوارکاران کشور ما با دیگر سوارکاران جهان تفاوت چندانی ندارد بلکه تفاوت در نوع اسب ها است.
وی همچنین از کسب کرسی بین المللی فدراسیون سوارکاری در کنفدراسیون سوارکاری آسیا خبر داد و گفت: این فدراسیون چندی پیش حسین شفیعی را به عنوان نماینده به کنفدراسیون آسیا معرفی کرد که وی توانست ریاست کمیته مسابقات پرش از مانع این کنفدراسیون را کسب کند .
رییس فدراسیون سوارکاری همچنین از ارایه 5 طرح به فدراسیون جهانی سوارکاری خبر داد و گفت: از بین 5 طرح ارایه شده سه طرح آن مورد تایید قرار گرفته و قرار است این فدراسیون از اجرای این سه طرح حمایت مالی کند.
خلیلی یادآور شد که آموزش سوارکاران در رده های سنی نوجوانان و جوانان در ایران به همراه ارزش یافتن اسب داخلی و همچنین پرورش آن یکی از طرح های تایید شده از سوی فدراسیون جهانی سوارکاری است. همچنین حرکات ژیمناستیک روی اسب و تشکیل کمیته ای برای سوارکاری معلولان در سطح حرفه ای از دیگر طرح هاست .
وی همچنین در مورد رشته درساژ یکی دیگر از رشته های پنجگانه سواری کاری در ایران گفت: درساژ به معنی حرکات ریتمیک روی اسب است و ما توانستیم در این رشته بیش از 4 مسابقه در سطح کشور برگزار کنیم.
خلیلی ادامه داد: یکی از موارد مهم در این رشته موضوع قضاوت آن است زیرا داوری برای این رشته کار سختی است با این حال ما توانستیم داوران خوبی در این زمینه تربیت کنیم.
وی از این رشته ورزشی به عنوان یک رشته پایه سوارکاری یادکرد و گفت: ما باید تست درساژ را اجباری کنیم. با توجه به اینکه این رشته ورزشی بسیار سخت و پرهزینه است اما تماشاگر ندارد.
** تصویب آیین نامه به منظور کاهش واردات اسب
رییس فدراسیون سوارکاری گفت : کمیته واردات این فدراسیون طرحی را به منظور کاهش واردات اسب های زیبا با همکاری جهادکشاورزی دارد و این دو مرکز با همکاری یکدیگر آیین نامه ای را برای کاهش واردات اسب تهیه و تدوین کرده اند تا از این پس هر اسبی وارد کشور نشود.
خلیلی ادامه داد: در واقع باید اسبی را وارد کشور کنیم که نیاز به تولید آن داریم . این سختگیری باعث می شود تا واردات اسب به کشور کمتر شود هر چند ممکن است برخی ها از این موضوع ناراضی باشند.
رییس فدراسیون سوارکاری همچنین از امضای تفاهم نامه این فدراسیون با موسسه انجمن اسب آلمان به منظور کمرنگ کردن و حذف واسطه ها در خرید و فروش اسب خبر داد و گفت: قرار است تعداد اندکی از اسب های سیلمی عرب را وارد کشور کنیم.
خلیلی در مورد کاهش دوپینگ در این رشته ورزشی نیز گفت: باتوجه به هزینه سنگین تست دوپینگ خوشبختانه سطح دوپینگ رشته سوارکاری به یک چهارم رسیده است.
وی در مورد احداث باشگاه های جدید سوارکاری گفت : با کمک معاونت حقوقی و پشتیبانی وزارت ورزش و جوانان سازوکار احداث باشگاه های استاندارد سوارکاری تهیه و تدوین شده و قرار است در هفته آینده پس از تصویب وزیر ورزش و جوانان ، اجرایی شود .
رییس فدراسیون سوارکاری افزود : در حال حاضر بیش از 400 باشگاه سوارکاری در کشور وجود دارد که برخی از آنها به صورت غیرمجاز در حال فعالیت هستند .با تصویب این ساز و کار جدید، فعالیت باشگاه های غیرمجاز در کشور ممنوع می شود.
خلیلی گفت: باشگاه ها باید درجه بندی شوند. ما در حال حاضر در کشور باشگاه های استاندارد سوارکاری بسیار کم داریم . وجود باشگاه های استاندارد باعث ارتقای این رشته ورزشی و حتی تولید اسب داخلی می شود. در حال حاضر در استان های کرمان و فارس قرار است سرمایه گذاری خوبی برای احداث دو باشگاه استاندارد سوارکاری صورت بگیرد که در این صورت می توان شاهد توسعه این رشته ورزشی در کشور بود.
وی در پاسخ به پرسشی درباره این که به بانوان سوارکار توجه کمی شده است، گفت: این فدراسیون تفاوتی بین سوارکار زن و مرد قائل نیست و از نظر ما حتی جداکردن این سوارکاران مطلوب نیست.
به گفته خلیلی ورزشکار حرفه ای سوارکار زن نه تنها در ایران بلکه در دنیا هم کم هستند . سوارکاران زن پس از مدتی بنا به دلایلی از ادامه فعالیت در این رشته خودداری می کنند و تا به حال نیز در این زمینه آسیب شناسی صورت نگرفته است.
رییس فدراسیون سوارکاری افزود : زنان در این فدراسیون حضور بسیار فعالی دارند اما این که چرا سوارکاران حرفه ای در دنیا نداریم باید مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
رییس فدراسیون سوارکاری در مورد استعفای نایب رییس زنان این فدراسیون گفت: وی چندی پیش استعفای خود را به دلیل مسایل شخصی به این فدراسیون اعلام کرد اما هنوز با این استعفا موافقت نشده است زیرا حضور وی برای فدراسیون بسیار مفید است اما در عین حال تلاش می کنیم که مشکل شخصی حسین آبادی را حل و فصل کنیم.
خلیلی همچنین در مورد شرکت سوارکاران حرفه ای در رقابت های آسیایی و جهانی و پرداخت مبلغ 20 میلیون تومان به گمرک بابت ضمانت برگشت اسب به کشور گفت: باتوجه به این که پرداخت این هزینه به عنوان ضمانت از سوی سوارکار و همچنین فدراسیون سنگین بود، با رایزنی وزیر ورزش و جوانان مقرر شد که از این پس سوارکاران بدون پرداخت هیچ گونه وجهی اسب های خود را برای شرکت در مسابقات اعزام کنند.
وی درباره 4 اسب با نژاد ایرانی گفت: اسب کاسپین، کرد، ترکمن و دره شوری از اسب های اصیل ایرانی هستند که در نظر داریم پس از نمونه گیری های لازم تبدیل به نژاد جهانی شوند.
وی در پاسخ به پرسشی درباره این که آیا این فدراسیون برای عمومی کردن این رشته ورزشی برنامه خاصی دارد، افزود: ورزش سوارکاری جنبه همگانی ندارد و این امکان پذیر نیست اما استفاده از این ورزش برای عموم آزاد است.