رییس فدراسیون سوارکاری: اسبچه خزری کاملا ایرانی است

 

«مسعود خلیلی» روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا در شهرکرد افزود: انتشار اخباری مبنی بر تلاش دیگر کشورها برای ثبت این اسب به نام خود صحت ندارد.

اسبچه خزر با قدمت بیش از پنج هزار سال به عنوان قدیمی ترین نژاد اسب موجود در جهان تا چهل سال پیش منحصراً در ایران وجود داشت. این نژاد جد اولیه کلیه اسب های خونگرم دنیا است.

در دهه های گذشته تعدادی اسب کاسپین از ایران به انگلیس و آمریکا صادر و در آنجا تکثیر شد؛ انجمن های ملی حمایتی از این نوع اسب در بیش از ۱۵ کشور و انجمن جهانی آن در انگلیس تاسیس شده است.

تصویر این اسب ها در نگاره های پلکان آپادانای تخت جمشید و بقایای فسیلی آن روی اسکلتهای یافت شده در اطراف همدان اصالت ایرانی این اسبچه خزری را تایید می کند.

برخی از سایت های محلی جمهوری آذربایجان به تازگی مدعی شدند که ریشه نژادی اسب خزری، در اصل قفقازی است.

رییس فدراسیون سوارکاری ایران تاکید کرد: این اسبچه دارای یک سازمان جهانی در انگلستان بوده و ایران عضو رسمی این سازمان جهانی است که اجلاس جهانی آن سال آینده به میزبانی ایران برگزار می شود.

خلیلی تاکید کرد: این نوع اسب، کاملا ایرانی است و جمهوری آذربایجان فاقد این گونه اسب است.

رییس فدراسیون سوارکاری جمهوری اسلامی ایران درباره نژاد اسب تروبرد در ایران و نسل گیری از این اسب گفت: اسب دخون از تلفیق اسب تروبرد و ترکمن است.

خلیلی اظهار کرد: بهتر است اسب های اصیل و با نژاد که هزینه های زیادی برای آن شده و به خلوص نژادی رسیده است، با یک گونه دیگر آمیخته نشود و اسب ترکیبی از آن گرفته نشود.

وی درباره میزان ارزش افزوده برای باشگاه های سوارکاری گفت: این یک قانون است و باشگاه ها نیز این قانون را رعایت می کنند.

وی در خصوص سهم باشگاه ها و چابک سواران در مسابقات و برنامه های پیش بینی کورس های سوارکاری نیز گفت: از میزان درآمد پیش بینی کورس ها 70 درصد سهم برگزاری مسابقات است و بقیه بین مالک اسب و چابک سوار و هزینه های تست دوپینگ تقسیم می شود.

خلیلی اظهار داشت: اکنون 15 هزار راس اسب شناخته شده در کشور وجود دارد و پیشنهاد شده اتحادیه صنفی باشگاه ها و اسب داران راه اندازی شود.

رییس فدراسیون سوارکاری در سفر به شهرکرد از میدان در دست ساخت سوارکاری این شهر دیدن کرد.