رامین چرمچی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: سوارکاری خراسان رضوی در سالها و دهه های گذشته به واسطه وجود سوارکاران خوب و قابل بعد از تهران همواره در جایگاه های برتر قرار داشته است.
وی افزود: جایگاه سوارکاری خراسان رضوی در کشور چه در انفرادی و چه در سوارکاری تیمی جزو استان های برتر بوده است.
دبیر هیئت سوارکاری خراسان رضوی ابراز کرد: اما با گذشت زمان و تغییر شرایط، شاهد افتی در سوارکاری استان شدیم که این امر به عدم توانایی های سوارکاری استان بر نمی گردد چرا که این استان همیشه سوارکاران خوبی داشته است.
وی توضیح داد: با لغو عدم اجازه ورود اسب به ایران، اسب های خوبی با مخارجی بالا از کشور های خارجی وارد شد و در این میان استان هایی که از نظر مالی در وضعیت بهتری بودند اسب های بهتری وارد و از آنها در مسابقات استفاده کردند.
چرمچی عنوان کرد: این مسئله به استان هایی که با وجود سوارکاران خوب توانایی خرید اسب های گران قیمت را نداشتند ضربه وارد کرد و سبب افت در جایگاه آنها شد که خراسان رضوی یکی از این استان ها محسوب می شود.
اسب های اروپایی نقش سوارکار در کسب قهرمانی را کم رنگ کرد
وی با بیان اینکه پتانسیل موجود در ورزش سوارکاری در گذشته همان اسب های موجود در کشور بود، ادامه داد: با این پتانسیل هر سوارکاری بیشتر زحمت می کشید نتیجه بهتری هم در مسابقات کسب می کرد.
چرمچی اظهار کرد: با ورود اسب هایی با نژاد اصیل از کشورهایی چون هلند، روسیه و آلمان که در مسابقات سطح بالای اروپا پریده بودند، نقش سوارکار در کسب قهرمانی کم رنگ شد و پول نقش تعیین کننده تری بازی کرد.
دبیر هیئت سوارکاری خراسان رضوی با بیان اینکه سوارکار در کسب عناوین و کسب قهرمانی ملاک است، افزود: اما یک اسب خوب و اصیل نفش مهم و موثری تر در این میان دارد.
وی ابراز کرد: با این شرایط باز هم استان هایی همانند تهران که امکانات مالی بیشتری داشته و توانستند اسب های بهتری خریداری کنند در مسابقات نتایج بهتری کسب کردند.
چرمچی عنوان کرد: نمی توان این امر به حساب افت و یا ضعف ورزش سوارکاری استان گذاشت بلکه با ورود اسب های اروپایی به عرصه مسابقات سوارکاری کشور، سطح رقابتی مسابقات کشوری بالاتر رفت.
وی ادامه داد: پتانسیل خرید اسب های اصیل اروپایی در مشهد فراهم نبود و همین امر سبب فاصله گرفتن از جایگاه های برتر برای خراسان رضوی در عرصه رقابت های سوارکاری کشور شد.
چرمچی با بیان اینکه در رقابت های کشوری سوارکاری، ۴۰ نفر اول مسابقات رنکینگ دعوت می شوند، افزود: حضور شش سوارکار از خراسان رضوی در این رقابت ها که اخیرا برگزار شد باز هم سطح خوبی را با وجود امکانات پایین برای سوارکاری استان نشان می دهد و ملاک سطح سنجش سوارکاری هم همین مسابقات است.
درخشش سوارکاران نوجوان و جوان خراسان رضوی در رقابت های کشوری
وی به درخشش سوارکاران نوجوان و جوان استان در مسابقات سوارکاری کشور اشاره کرد و افزود: در این رده های سنی ورزشکاران خوبی داریم که همواره خوش درخشیده اند چرا که ارتفاع موانع کم تر بوده و سوارکار با کمی تلاش می تواند جایگاه استان را در کشور ارتقا دهد.
دبیر هیئت سوارکاری خراسان رضوی ابراز کرد: اما در رده بزرگسالان به علت افزایش ارتفاع موانع در مسابقات، اسب ملاکی تعیین کننده محسوب می شود.
وی تاکید کرد: نونهالان، نوجوانان و جوانان سوارکار استان همیشه در کشور حرفی برای گفتن داشته و رتبه های خوبی را کسب می کنند ولی در بزرگسالان به جهت همان اسب های اروپایی که خراسان رضوی از خرید آنها بی بهره است تا جایگاه های برتر گذشته فاصله ایجاد شده است.
چرمچی عنوان کرد: در حال حاضر خراسان رضوی تقریبا در جایگاه سوم یا چهارم قابل ارزیابی است چرا که با وجود عدم اسب های خوب به دلیل دارا بودن سوارکارانی قابل از استان های فعال در این ورزش در کنار استان هایی چون تهران، البرز، همدان و اصفهان محسوب می شود.
وی به نقش تعیین کننده مدیریت در سوارکاری اشاره کرد و گفت: اگر این بحث که به تازگی دچار تغییر و تحول شده، سامان یابد و همچنین پشتوانه بودن باشگاه های سوارکاری استان برای هیئت می توان به همراه یک برنامه ریزی مناسب جایگاه سوارکاری استان را ارتقا داد.