رییس فدراسیون سوارکاری: با حمایت وزارت ورزش و جوانان سال ۱۳۹۶ سال شکوفایی و موفقیت سوارکاری است
پس از سالها ایران به عضویت فدراسیون جهانی اسبدوانی در آمد و با انعقاد قرارداد با مشاور بین المللی بحث قرنطینه اسب حل و فصل خواهد شد.
دکتر مسعود خلیلی رییس فدراسیون سوارکاری که اخیرا در اجلاس جهانی اسب های عرب زیبایی «ایکاهو» در ایتالیا شرکت کرده بود در گفتگو با روابط عمومی فدراسیون سوارکاری دستاوردهای این سفر را تشریح کرد و گفت: «اولین قدمی که در این اجلاس برداشته شد، پیشنهاد میزبانی سال آینده مجمع ایکاهو در تهران بود. جمهوری اسلامی ایران، کویت و اردن هر سه کشور خواهان میزبانی این اجلاس هستند و امیدواریم که بتوانیم آن را از آن خود کنیم. این میزبانی برای ما دستاوردهای بسیاری خواهد داشت. ایکاهو که مخفف European Arab Horse Committee است زیر نظر «واهو» سازمان جهانی اسب عرب قرار دارد. در این اجلاس یکی از رویکردها حرکت به سمت اسب عرب ورزشی بود و ما نیز باید تاکیدمان روی بخش ورزشی آن باشد که مثلا بتوانند در مسابقاتی که خاص خودشان است شرکت کنند. در حال حاضر کمیته ای برای برگزاری مسابقات با این نوع اسب تشکیل داده ایم، که مسابقاتی را در استان های مختلف برگزار نموده اند، برای برگزاری این مسابقات مقرراتی تحت عنوان کتاب سبز دارند که آن را نیز ترجمه کرده ایم و در اختیار علاقمندان قرار گرفته است.» دکتر خلیلی در ادامه در مورد عضویت ایران در فدراسیون بین المللی اسبدوانی گفت: «دستاورد دیگری که در هفته گذشته بدست آمده است، عضویت در فدراسیون جهانی اسبدوانی است. فدراسیون جهانی اسبدوانی یا همان International Federation Horse Racing Authorities بیش از ۶۰ عضو دارد اما تا سال گذشته برای عضویت در این فدراسیون درخواست از فدراسیون داده نشده بوده است. براساس قوانین موجود ابتدا ایران بایستی عضو کنفدراسیون آسیایی اسبدوانی باشد و یک سال به عنوان ناظر و بدون حق رای فعالیت کند و پس از یک سال عضویت رسمی این فدراسیون را خواهیم داشت. از یک سال قبل مکاتبات لازم انجام شد، مدارک و مستنداتی که خواسته بودند را ارسال کردیم، اساسنامه، اختیارات، وضعیت دوپینگ و … را ترجمه کردیم و ارسال شد، و خوشبختانه از سال ۲۰۱۷ ایران به عنوان عضو ناظر به عضویت کنفدراسیون آسیایی اسبدوانی درآمد. و با نظر بسیار مساعد رئیس فدراسیون جهانی اسبدوانی نماینده فدراسیون سوارکاری جمهوری اسلامی ایران برای اولین بار به عنوان عضو در اجلاس جهانی این فدراسیون حاضر می شود. خوشبختانه این فدراسیون جهانی نیز همانند فدراسیون جهانی سوارکاری، برنامه های آموزشی سولیداریتی دارند، یعنی آموزش های مجانی می گذارند برنامه های آموزشی برای چابک سوار و مربی و … خواهند داشت که بایستی از این امکان بهره مند شویم.» رئیس فدراسیون سوارکاری همچنین در مورد وضعیت اسب های شرکت کننده در مسابقات اسبدوانی توضیح داد: «ما باید به مسائل مختلف اسب های ورزشی هم توجه کنیم. بنابراین اسب ها هم باید در تبارنامه اسب تروبرد قرار می گرفتند، ما اسب تروبرد داریم ولی هویت آنها بین المللی نبود و در «استادبوک» ثبت نشده بودند. بنابراین نمونه هایی گرفتیم، به آزمایشگاه های مرجع فرستادیم، فروردین ماه هم برای بازرسی نهایی برخی کارشناسان به ایران می آیند تا اسب تروبرد ایرانی نیز صاحب هویت بین المللی شود.
دکتر مسعود خلیلی در مورد رفع مساله قرنطینه بین المللی و رایزنی های لازم برای این کار گفت: «یکی از مباحثی که در ملاقات با رئیس فدراسیون جهانی اسبدوانی مطرح کردیم کمک جدی بین المللی برای حل مساله قرنطینه و کمک فدراسیون بین المللی اسبدوانی به ایجاد سازمان و ساختار اسبدوانی کشورمان بود. برای رفع قرنطینه، یک شرکت بین المللی معرفی شده که بسیار حرفه ای است وظیفه آنها نمایندگی ایران برای تهیه مدارک، مستندات لازم و نمونه گیری های اسب های ایران و ارسال آن به آزمایشگاه های مرجع است. در حال حاضر یک مثلث همکاری بین فدراسیون سوارکاری، شرکت بین المللی و سازمان دامپزشکی وجود دارد و با امضاء قرارداد رسمی در اردیبهشت ماه تا یک سال و نیم آینده بحث قرنطینه بین المللی با کمک فدراسیون جهانی حل می شود. ولی در این یک سال و نیم همچنان برنامه های کوتاه مدت برای اعزام اسب ها به خارج و ورود اسب خارجی به ایران وجود دارد. ولی بعد از یک سال و نیم بحث قرنطینه بین المللی ایران حاکم خواهد شد. همچنین یک گروه مشاور بین المللی که غیرانتفاعی هم کار می کند و سهام آن متعلق به فدراسیون جهانی اسبدوانی است جهت راه اندازی سیستم های مختلف اسبدوانی و ایجاد سازمان مورد پذیرش دنیا به ایران می آید. و تا اردیبهشت قرارداد آن را به امضاء خواهیم رساند.
وی در مورد برنامه های سال ۹۶ گفت: «چند تورنمنت بزرگ در پیش داریم. یک دوره مسابقه پرش در آذربایجان است که یک تیم ۱۰ نفره به این رقابتها اعزام می کنیم. یک تیم پرش ۴ نفره و یک تیم تیر و کمان روی اسب یا همان هنرهای رزمی نیز به مسابقات آسیائی داخل سالن ترکمنستان اعزام می کنیم. می توانیم با جرات بگوییم که در بخش هنرهای رزمی روی اسب با اینکه خاستگاه آن در کشورهای آسیای دور است، می توانیم حتی به مدال هم دست پیدا کنیم. در بخش اسبدوانی نیز به دنبال برگزاری مسابقاتی در کشورهای همجوار مثل قطر و آذربایجان هستیم وی در خاتمه اظهار نمود رویکرد وزارت ورزش و جوانان و شخص آقای دکتر سلطانی فر در خصوص حمایت از فدراسیونهای ورزشی و نیز توجه ویژه به تنگناهای سالیان گذشته و دستورات صریح ایشان هیچ عذر و بهانه ای را برای عدم موفقیت ورزش کشور در سالهای آینده نگذاشته است.