برگزاری اولین دوره مسابقات، فرصتی برای استعدادیابی
برگزاری اولین دوره مسابقات، فرصتی برای استعدادیابی
فاطمه کاردی، یکی از شرکتکنندگان حاضر در این مسابقات که در سه بخش موفق به کسب عنوان شد، در پایان مسابقه با اشاره به اینکه این رقابتها برای اولین بار در خاورمیانه برگزار شد، اظهار کرد: در این رشته از سوارکاری، سوارکار و اسب باید حین سواری آرامشی داشته باشند و سوارکار نیز به دهنه و آماده باشد.
وی افزود: همراه این آرامشی که ایجاد می شود، سوارکار و اسب به همراه هم تمام ارکان سوارکاری اعم از قدم، یورتمه و چهار نعل را پیاده میکنند و طبیعتا هر ورزشکاری که این موارد را بهتر پیاده کند، در چنین رقابتهایی امتیاز بهتری کسب میکند.
دارنده مقام نخست این دوره از مسابقات در بخش قهرمانی با لباس محلی، اضافه کرد: در مجموع، در این مسابقه آن چه که معیار سنجش قرار میگیرد، سطح کیفی برقراری ارتباط سوارکار با اسب میباشد و اینکه اسب، مطیع و گوش به فرمان سوارکار باشد و او نیز بتواند ارتباط خوبی را با اسب برقرار کند و به همراه هم بتوانند سوارکاریای را به نمایش بگذارند که هم مطابق با اصول سوارکاری باشد و هم این که سوارکار و اسب از سواری لذت ببرند.
او در خصوص آینده این رشته از سوارکاری نیز عنوان کرد: با توجه به اینکه این رقابت برای اولین بار در ایران برگزار شد، ما همگی سعی کردیم و میکنیم که استفاده لازم را از آن ببریم و استقبال لازم را نیز از آن کردیم. استقبال ما نیز از این جهت است که سوارکار اصول صحیح سوارکاری را به واسطه حضور در این مسابقات میتواند فرا گیرد و پیاده کند و از آن لذت ببرد.
این بانوی سوارکار خوزستانی با بیان اینکه اسب عرب متعلق به ایران است، اضافه کرد: از آنجا که مدعی هستیم منشا نژاد اسب عرب به کشور خودمان باز میگردد، قصد داریم سواری لذتبخشی را با این اسبهای عرب خالص داشته باشیم.
وی در خصوص کیفیت برگزاری رقابت نیز گفت: باتوجه به اینکه این مسابقه برای اولین بار در ایران آن هم به میزبانی خوزستان و شهری با مردمی خونگرم مثل اهواز برگزار شد، کیفیت خیلی عالی بود و به شخصه انتظار چنین استقبالی را هم نداشتم. امیدوارم در آینده این رشته از سوارکاری با کیفیتی به مراتب بالاتر از این به انجام برسد.
قهرمان این دوره از مسابقات افزود: قطعا با اسبهای خالصی که در ایران و خوزستان وجود دارد، می توانیم در این رشته موفق شویم و مسابقات با کیفیتی را برگزار کنیم.
وی در پاسخ به این سوال که آیا میتوان انتظار داشت در آینده سوارکاران مختص به این رشته را در کشور داشته باشیم، بیان کرد: قطعا برگزاری اولین دوره مسابقات میتواند یک استعدادیابی نیز برای این رشته تلقی شود اما باتوجه به این که اسبهای اصیل عرب در ایران، اسبهایی پرخون هستند و شیطنتهای خاص خود را دارند، این موضوع مستلزم تمرین بسیار زیاد است؛ ضمن این که تجربه پیشکسوتان این رشته نیز میتواند کمک بسیاری به ما کند.
کاردی درخصوص اینکه در اولین دوره این مسابقات موفق به کسب سه عنوان در سه بخش شد نیز گفت: من به مدت سه سال است که آموزش سوارکاری میدهم و طی این مدت نیز سعی کردم اطلاعاتم را بهروز کنم؛ ضمن این که جهت تکمیل دورههای آموزشیام، به تهران رفتم.
وی افزود: طی چند ماه گذشته تجربه جدیدم درخصوص تمرین برای آمادهسازی اسبهای کورسی را آغاز کردم. همچنین “نصیر”، اسب قهرمانی است که در یک ماه گذشته با هم تمرینات کورسی انجام میدادیم و معتقدم که با هم رفقای واقعی شدیم به گونهای که من با او حرف میزنم. تفاوت رفتار نصیر با من نسبت به بقیه، گویای رفیق بودن ما است.
این سوارکار خوزستانی در پاسخ به این پرسش که باتوجه به این که سابقه شرکت در مسابقه سوارکاری را به عنوان چابکسوار نداشته و در اولین مسابقه رسمی که شرکت کرده، موفق شده است سه مقام کسب کند، آیا این انگیزه را پیدا نکرده است که در مسابقات آتی و در رشته های دیگری از سوارکاری نیز شرکت کند؟ عنوان کرد: راستش را بخواهید این وسوسه را پیدا کردهام. این رشته جدید با روحیات من بسیار سازگار و بینهایت هم توجهم را جلب کرده است. طی این روزها با توجه به مشکلات کاری و تحصیلی که داشتم، به جرات میتوانم بگویم در ۲۴ ساعت شبانهروز، چهار تا پنج ساعت توانستم استراحت کنم تا بتوانم همه برنامههایم را پیش ببرم و در این دوره شرکت کنم.
وی خاطرنشانکرد: اگر مقام هم کسب نمیکردم، باز هم این قصد را داشتم که در مسابقات آینده شرکت کنم. این مقامها متعلق به همه اساتید و پیشکسوتهایی است که به هر نحوی من را حمایت کردند.
کاردی با بیان اینکه تمایل دارم در مسابقات استقامت استان نیز شرکت کنم، گفت: طی این مدت دلیل شرکت نکردنم در رقابتهای مختلف این بود که به عنوان کلانتر مسابقات در خدمت سوارکاران عزیز بودم.
جلوه زیبای مسابقات؛ تلفیق پیشکسوتان و تازهکاران
همچنین حاتم فرحانی که دو مقام قهرمانی را در دو بخش این مسابقات به دست آورد با اشاره به سابقه ورزشی خود، گفت: از سال ۱۳۶۹ در رشته سوارکاری فعالیت دارم. از سال ۱۳۷۱ به صورت حرفهای در میادین کورس حاضر شدم و تا سال ۸۵ نیز به عنوان چابکسوار و مربی در این رشته فعالیت کردم. در ۱۰ سال اخیر نیز در زمینه نعلبندی اسب فعالیت میکنم؛ ضمن اینکه اکنون نیز به عنوان مربی مشغول به فعالیت هستم.
وی در ادامه عنوان کرد: طی این سالها مقامهای متعددی را در استان و کشور کسب کردم که از جمله آن میتوانم به مقام قهرمانی مسابقات کورس کشوری اشاره کنم که با اسب مادیانی به اسم “بیروت” به دست آوردم.
این چابکسوار خوزستانی درباره اولین دوره کشوری مسابقه ورزشی اسب اصیل عرب خوزستان، اظهار کرد: همانگونه که اطلاعرسانی شد، این مسابقه برای اولینبار در آسیا برگزار شد. من و سایر چابکسواران از یک ماه قبل درگیر دورهها و کارهای مقدماتی این مسابقات بودیم که به یاری خدا توانستم در گروه یک الف مبتدی و گروه قهرمانی مبتدی، دو مقام اول را کسب کنم.
وی خاطرنشانکرد: ارتباط سوارکار با اسب و هماهنگی این دو با یکدیگر به خوبی در این مسابقه به نمایش در میآید و این رقابت باعث میشود هم سطح سوارکاری سوارکار تقویت شود و هم سواری اسبها منطبق بر اصول و قوانین میادین بینالمللی شود.
قهرمان این دوره از مسابقات گفت: خوشبختانه استقبال خوبی، هم از جانب مردم و هم از جانب شرکتکنندگان صورت گرفت و واقعا فکر نمیکردم با توجه به اینکه مسابقات برای اولین بار برگزار میشد، این تعداد شرکتکننده برای مسابقات بیایند.
وی افزود: یکی از نقاط مثبت این رقابت این بود که هم پیشکسوتانی مثل خود من با سال ها تجربه در زمینه سوارکاری و هم تازهکارانی با یک سال سابقه در آن حضور داشتند و تلفیق این دو، جلوه زیبایی به مسابقات داده بود.
فرحانی در پایان اظهار امیدواری کرد، باتوجه به اینکه هر کسی در هر سنی میتواند در این رشته از سوارکاری فعالیت کند، در آینده شاهد برگزاری بهتر، پرشورتر و فعالتر این مسابقه از سوی سوارکاران باشیم.
داوری منصفانه، نکته مثبت رقابتها
همچنین مریم قاسمپور، یکی از بانوان شرکتکننده در این رقابت ها نیز کیفیت برگزاری مسابقات را مطلوب ارزیابی کرد و افزود: نکته مثبت این رقابتها، امتیازدهی خوب و منصفانه از سوی داوران خارجی مسابقات بود.
وی افزود: من با این که هیچ امتیازی کسب نکردم، معتقدم امتیازدهی داوران عالی بود و هیچ ناداوری صورت نگرفت و دلیل این که مقامی کسب نکردم این بود که اسب من به این زمین و این نوع مسابقه وارد نبود و آشنایی نداشت. از طرفی هم از خیلی از چیزها میترسید و در مجموع کاری که باید انجام میداد را نتوانست انجام دهد.
قاسمپور بیان کرد: چنانچه این مسابقه به صورت مرتب برگزار شود و آیتمهای آن به صورت مداوم برای سوارکاران تکرار شود، میتوانیم بسیار در آن پیشرفت کنیم و میتوان گفت آینده خوبی در انتظار آن خواهد بود.
وی افزود: این مسابقه حتی میتواند جنبه همگانی داشته باشد، زیرا تمام افراد اعم از مربی، شاگرد و سوارکاران حرفهای در آن شرکت میکنند.
این بانوی سوارکار خوزستانی با بیان این که این رشته میتواند به چابکسواران سایر رشتههای سوارکاری جهت افزایش مهارت کمک کند، تصریح کرد: این نوع مسابقه، سوارکاری آزاد است و کسانی که حتی آشنایی با سوارکاری ندارند میتوانند با شرکت در این مسابقات، با ارکان سوارکاری مثل قدم، یورتمه و چهار نعل آشنا شوند و مهارت خود را ارتقا دهند.
نخستین دوره کشوری مسابقه اسب اصیل عرب خوزستان روز جمعه (۱۹ آذرماه) در اهواز برگزار و نفرات برتر بخشهای مختلف آن معرفی شدند.