خلیلی: معرفی اسب‌های اصیل ایران به دنیا

 

برای نخستین‌بار یک جشنواره سه روزه شامل مسابقات زیبایی، پرش و اسبدوانی برای اسب‌های ترکمن برگزار شد.

 

 

به گزارش سایت صنعت اسب ، در حاشیه برگزاری جشنواره اسب ترکمن رییس فدراسیون سوارکاری گفت: برای نخستین‌بار یک جشنواره سه روزه شامل مسابقات زیبایی، پرش و اسبدوانی برای اسب‌های ترکمن برگزار شد و چند نفر از بهترین داوران جهان که در زمینه سوار کاری سر آمد هستند برای قضاوت مسابقات دعوت شدند. هدف از برگزاری این جشنواره تشویق صاحبان اسب‌های ترکمن به معرفی اسب‌های اصیل خود بود. ما حتی مبالغ ورودی و ثبت نام را برای شرکت‌کنندگان کم کردیم تا از بابت شرکت در مسابقات هم تشویق شوند.

از سال قبل تاکید داشتیم که چهار نژاد اسب ایرانی یعنی اسب کاسپین، اسب ترکمن، اسب دره شوری و اسب کرد را به جهانیان معرفی کنیم تا بتوانیم برای آنها بازار اقتصادی ایجاد کنیم. نوشتن تبارنامه برای این چهار نژاد اسب اصیل ایرانی از برنامه‌های فدراسیون است. اگر به اینگونه کارها بهای لازم را بدهیم می‌توانیم از میزان واردات اسب کم کنیم و حتی اگر اصلاح نژاد صورت بگیرد و این اسب‌ها خوب پرورش یابند می‌توان به بحث صادرات هم نظر داشت. کتاب تبارنامه اسب ترکمن تهیه و تنظیم شده است. روند نوشتن تبارنامه به این شکل است که ما ابتدا نمونه‌های لازم را از اسب ترکمن گرفتیم سپس آن را به آزمایشگاهی در امریکا فرستادیم تا آزمایشات ژنتیکی لازم روی این اسب‌ها صورت گیرد. بعد از آمدن نتایج و تایید نژاد از سوی آنها کتابی تهیه کردیم و در آن نام هر تیره با مشخصات لازم آمده و می‌گوید که آیا این اسب با این پدر و مادر اصالت دارد یا نه. این روند برای سه نوع اسب دیگر هم باید صورت پذیرد.
خلیلی در مورد جذب سرمربی خارجی برای تیم ملی پرش با اسب گفت: هفته گذشته در کمیسیون مربوط به جذب مربیان خارجی در وزارت ورزش در مورد حضور «فان پاسشن» بلژیکی در ایران به توافق رسیدیم و قرارداد این مربی دو ساله خواهد بود. او از حدود دو هفته دیگر به ایران می‌آید و تا بعد از بازی‌های آسیایی ٢٠١٨ اندونزی سرمربی تیم ملی بزرگسالان «الف» و «ب» و تیم ملی جوانان ایران خواهد بود. ما مربیان مختلفی را برای حضور در ایران محک زدیم اما در نهایت فقط همین یک نفر باقی ماند که بهترین فرد برای پذیرفتن این جایگاه است. در قرارداد این مربی حضور مربی ایرانی در کنار او آمده است.
وی عنوان کرد: برای درساژ هم برنامه‌هایی داریم، اما امسال مربی خارجی نمی‌آوریم. در حال بررسی نفرات مدنظر هستیم و فکر می‌کنم سال آینده کارهای آمدن مربی خارجی سرشناس برای این بخش هم هماهنگ شود.
خلیلی در باره هزینه مالی آوردن مربی خارجی  توضیح داد: وزارت ورزش و جوانان و کمیته ملی المپیک برای جذب مربی خارجی خیلی کمک کرده‌اند و نباید فراموش کنیم که سوارکاری یک ورزش گران است و از سوی دیگر وقتی دانش لازم را نداریم باید از دانش مربیان روز دنیا استفاده کنیم. مگر آوردن ولاسکو و کی روش آسان و ارزان بود که انتظار داشته باشیم مربیان خوب دنیا به راحتی به ایران بیایند. جذب یک سرمربی خوب کمک می‌کند تا در آینده چندین مربی داخلی خوب را داشته باشیم.