دندان گرگی 
 
بین صفر تا 4 عدد دندان گرگی در جلوی دندان های پیش آسیایی اسب ها وجود دارد که بیشتر در فک بالا قرار میگیردو 23% از اسب های نر و ماده دارای این دندان میباشند.(آمیگوی من در سن 6 سالگی دندان گرگیش دراومد که توسط دامپزشک کشیده شد) دندان گرگی مشکلاتی را برای اسب های سواری ( که دهنه می شوند)پیش می آورداز قبیل تکان دادن سر،نافرمانی از دهنه و آبخوری و..... که حتما" بایستی توسط دامپزشک اسب ،از دهان کشیده شود.
اسب های نر دارای 4 تا 5 عدد دندان نیش هم می باشند که در فاصله ی بین دندان های پیش و گونه ایی قرار دارند.( شاید برا همین هم هست که تمایل به گاز گرفتن در اسب های نر بیشتر از مادیان ها دیده میشه )
همه ی اسب های نردارای دندان نیش می باشند و کمتر از 28 %از مادیان ها نیز ممکن است داری 1 یا 2 عدد از این دندان ها باشند.
یک اسب در سن 5 سالگی بین 36 تا 44 عدد دندان دارد. 
همه ی اسب ها دارای 12 عدد دندان پیش آسیاب و 12 عدد دندان آسیایی هستند که همه ی این دندان ها به عنوان دندان های گونه ای شناخته میشوند.12 عدد دندان پیشین نیز در جلوی دهان وجود دارد.
 
دندان و دهنه اسب 
بر خلاف اعتقاد عموم ، دهنه یا آبخوری که به سر کلگی متصل میباشد بین دندانهای اسب نگه داشته نمی شود بلکه در بین فاصله دندان های گونه ای و جلویی قرار میگیرد.
در این فضا هیچ گونه دندانی وجود نداردو دهنه به راحتی در این فضا بدون باز نگه داشتن فک ها قرار میگیرد.
شبیه انسان ها همه ی اسب ها نیز دچار مشکلات دندانی فراوانی می گردند که حتی برخی از آنها بسیار جدی و نیازمند جراحی می باشد.
برای جلوگیری از بوجود آمدن مشکلات جدی معاینه سالیانه پیشنهاد می شودبخصوص در اسب هایی که مشکلات تغذیه ای و خوراک خوردن دارند.
مشکلات دندانی علاوه بر اینکه ایجاد ناراحتی در هنگام جویدن برای اسب می کند باعث ایجاد عدم اطاعت یا نافرمانی در سواری و مشکلات کاربردی در سوارکاری اسب می نماید.
بیشتر بیماری های دندانی اسب ارتباط نزدیکی با فرسایش سطحی و رشد دندانی اسب ها در طول زندگیشان دارد.
اسب ها جانداران علف خوار و چراکننده می باشندو دندان های آنها بر اثر فرسایش و ساییده شدن دندان های فک بالا بر دندان های فک پایین از رشد بیش از حد جلوگیری میکند.
فک بالای اسب از فک پایین پهن تر و عریض تر است که این خصوصیت آناتومیکی باعث می شود که لبه های تیز در قسمت گونه ای دندان های فک بالا و لبه های تیز در قسمت زبانی دندان های پایین ایجاد شود که این لبه های تیز با ایجاد زخم از جویدن مناسب غذا جلوگیری می کند.اسب های اهلی شده غذای نرم تر و دانه ایی مصرف می کننددر نتیجه فرسایش دندانی کمتری دارندو این لبه های تیز به مرور ایجاد میگردد.