200-228.jpg


معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی با اشاره به وجود یک هزار اسب اصیل ترکمن در این استان گفت: خراسان شمالی فاقد زیرساخت پرورش اسب همچون باشگاه و پیست سوارکاری است.

 

علی مبارکی در گفت و گو با خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه خراسان شمالی، با بیان وجود این زیرساخت‌ها موجب می‌شود تا اسب قیمت بگیرد و رونق اقتصادی پیدا کند، افزود: در حال حاضر قیمت اسب از 30 تا 40 میلیون ریال به حدود 300 میلیون ریال رسیده است که وجود چنین زیرساخت‌هایی و به نمایش گذاشتن آن‌ها موجب افزایش قیمت اسب‌های موجود در این استان می‌شود.

 

وی تصریح کرد: پایگاه اسب اصیل ترکمن در این استان قرار دارد و تمام اطلاعات بر اساس این نوع اسب‌ها سنجیده می‌شود، اما عدم وجود این زیرساخت‌ها موجب شده تا اسب اصیل ترکمن در خراسان شمالی رونق نگیرد.

 

مبارکی با ذکر اینکه کارگروه اسب اصیل ترکمن در این استان تشکیل شده است، ادامه داد: پیگیری احداث مجتمع اسب در شهر بجنورد یکی از مصوبات این کارگروه است.

 

وی همچنین از واگذاری 50 هکتار زمین برای احداث مجتمع تفریحی، گردشگری شهرک اسب خبر داد.

 

این مقام مسوول راه اندازی شرکت‌های تعاونی اسب را یکی دیگر از عوامل رونق این صنعت دانست و اظهار کرد: شرکت‌های تعاونی اسب قوی بازوان این سازمان هستند، اما فعالیت این تعاونی در حال حاضر فقط به انجام فعالیت‌های خدماتی محدود شده است.

 

وی برگزاری جشنواره‌ها را یکی از اقداماتی ذکر کرد که باید تعاونی‌ها برای رونق گرفتن صنعت اسب در استان پیگیر آن باشند.

 

به گفته معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی، شش شرکت تعاونی اسب در این استان فعال است که از این تعداد سه شرکت در راز و جرگلان، دو شرکت در مانه و سملقان و دو شرکت نیز در بجنورد فعالیت می‌کنند.

درحال بارگزاری