داروها و خوراک های ممنوع برای اسب ها – قسمت اول

 

مصرف دارو در ورزش مسئله ی داغی است و ورزشکارانی که در طول رقابت های بین المللی تست دوپینگشان مثبت می شود در صدر خبرها قرار می گیرند. سوء مصرف مواد دارویی در بین ورزشکاران اسب سواری نیز به همان اندازه موضوع پر چالشی است. تست های مثبت باعث شده است که تعدادی از اسب ها و سواران رد صلاحیت شوند و مدال های فردی یا تیمی را در سال های اخیر از دست بدهند. همچنین با تست مثبت از ارزش اسب کاسته می شود.
بسته به سازمانی که بر مسابقات نظارت دارد قوانین نیز دچار تغییرات می شود، بنابراین توضیح درباره ی تمامی جزئیات و قوانین غیر ممکن است. لیست دارو های ممنوع و قوانین روزانه تغییر می کند.
حساسیت آزمایش ها به طرز چشمگیری افزایش یافته است. به عنوان مثال، آرامبخش acepromazine، که در سال 1960 در ادرار اسب ها تشخیص داده نمی شد،امروزه پس از مصرف تا 5 روز دیگر قابل شناسایی است. همچنین باید به خاطر داشته باشید که در بسیاری از موارد، ناظران در سطوح چند قسمت در هر میلیارد (ppb) در حال آزمایش هستند. برای بیان بهتر این مسئله، اگر 32 سال سن داشته باشید، حدود یک میلیارد ثانیه زندگی کرده اید. یک ثانیه چشمان خود را ببندید – این یک ppb است! استفاده از چنین فناوری عامل مهمی در مقابل استفاده عمدی از داروهای تقویت کننده عملکرد در اسب ها است.

آیا می توان اسبی که دوپینگ نکرده را با تست مثبت گرفتار کرد؟ در بعضی موارد جواب مثبت است. تزریق یک ماده ی ممنوع از طریق خوراک، مکمل ها یا محصولات طبیعی ممکن است. یک داروی درمانی همچنین ممکن است برای دفع مدتی غیرمعمول در یک اسب خاص داشته باشد. این تصور غلط رایج است که محصولات طبیعی حاوی هیچ دارویی نیستند و بنابراین مغایر با قوانین مسابقه یا FEI نیستند. این چنین نیست به عنوان مثال، تریاک ، مورفین و هروئین محصولات طبیعی هستند که فقط از گیاه حاصل می شوند. بسیاری از داروهای متداول از گیاهان به دست می آیند و در صورت وجود ماده ممنوعه در داخل محصول، تشخیص این موضوع بسیار دشوار است.

استفاده از گیاهان دارویی در رژیم غذایی اسب اخیراً رواج یافته است، اما استفاده از برخی گیاهان دارویی از نظر مقامات نظارتی ورزش سوارکاری به عنوان “دوپینگ” طبقه بندی شده است. به عنوان مثال، رزماری و کافئین محرک محسوب می شوند و طبق قوانین FEI ممنوع است. وب سایت FEI لیست کاملی از مواد ممنوعه در ورزش سوارکاری را ارائه داده است.
FEI همواره نسبت به استفاده از داروهای گیاهی، تونیک ها، شیرینی ها و هر محصولی که مواد تشکیل دهنده اش مشخص نیست، به ورزشکاران ، مربیان ، کارگران اصطبل ها و دامپزشکان هشدار داده است. بسیاری از این محصولات در واقع می توانند حاوی یک یا چند ماده ممنوع باشند.