عوارض ناشی از استرس گرمایی به 3 دسته کلی تقسیم می گردند
 
کاهش شدید فشار خون، کولیک، آسیب های کلیوی که هر کدام می توانند حیات حیوان را به خطر بیاندازند.
 
حال به این نکته بپردازیم که چرا اسبها به استرس گرمایی حساس می باشند:
 
اولین مورد اندازه بزرگ حیوان و حجم زیاد عضلات فعال می باشد، به عبارتی اسب همچون کوهی از عضله است و زمانی که این عضلات فعالیت می کنند خود عامل تولید حرارت و گرما می باشند .
 
مورد بعدی مکانیسم اصلی خنک کننده حیوان می باشد، بدن اسب به وسبله عرق کردن و با استفاده از فرایند تبخیر خود را خنک می کند و این میزان تبخیر در دمای معمولی 15 الی 20 لیتر در ساعت و در هوای گرم و شرجی تا 30 لیتر در ساعت افزایش می یابد که در هر حال 25 الی 30 درصد کل تعریق در فرایند تبخیر باعث خنک شدن حیوان می گردد.
 
مورد بعد حجم زیاد الکترولیت ها و املاح موجود در تعریق حیوان می باشد، عرق اسب تقریبا 4 برابر عرق یک انسان غلظت دارد و به راحتی با نگاه کردن به جای داغ و نشان خشک شدن عرق بر روی بدن اسب خود می توانید به این نکته پی ببرید.
 
در هر حال این املاح باید جایگزین شوند و آب دادن تنها به اسب نه تنها دردی را دوا نمی کند بلکه تنها باعث رقیق شدن مایعات بدن و حساسیت بیشتر به استرس گرمایی و تعریق بیشتر می شود، کار صحیح دادن آب به همراه الکترولیت می باشد.
 
حجم آب و دمای آب نیز بسیار حائز اهمیت است، آب سرد و در حجم زیاد نه تنها حیوان را خنک نمی کند بلکه احتمال وقوع کولیک و پس از آن احتمال زمینه ساز شدن برای سندرم لامینایتیس را افزایش می دهد که خود به راحتی حیات ورزشی و یا زیست حیوان را در خطر جدی قرار می دهد.
 
مکانیسم خنک کننده دیگری نیز در اسب فعال می باشد و آن دفع گرما از طریق تنفس و منخرین می باشد ولی این فرایند تنها زمانی پاسخگو است که دمای محیط حداقل 5 درجه از دمای اسب پایین تر باشد و بازدهی چندانی ندارد.
 
پس همیشه به یاد داشته باشیم که برای جلوگیری از اثرات سو استرس حرارتی باید اسب خود را به نوشیدن آب و الکترولیت در حجم کم و دفعات زیاد جهت جبران الکترولیت های دفع شده از طریق تعرق عادت دهیم.
 
در صورتی که برای مسابقه آماده می شویم بهتر است حیوان را به هوای گرم عادت دهیم و برای این کار روزانه 4 ساعت 5 روز در هفته و به مدت 3 هفته اسب را در هوای گرم قرار می دهیم و بهترین حالت آن همراه شدن با یک تمرین سبک مابین ساعات اول و دوم می باشد.
 
اشتباهی که بسیار شایع است تمرین دادن اسب در ساعات آغازین و پایانی روز که هوا خنک بوده می باشد و سوار انتظار دارد با این گونه تمرین ها در مسابقاتی شرکت کند که در اوج گرمای ظهر برگزار می شود.
 
باید اسب را در شرایط مشابه دمایی تمرین داد تا بتواند آرام آرام به این وضعیت جدید عادت نموده و خو بگیرد و بدین صورت در طی استرس گرمایی حرارت بیشتری را از طریق تعریق و تنفس دفع می نماید و از آنجایی که عادت به دریافت آب به همراه الکترولیت در دفعات متعدد نموده است وضعیت بدنی بهتر و احتمال دهیدره شدن در چنین اسبی کمتر می باشد.