اسب ها چگونه یاد می گیرند؟
زمانی که به اسب ها آموزش می دهیم، در واقع رفتار آن ها را تغییر می دهیم. برای انجام این کار، مربی دستورهایی را در قالب تحریک صادر می کند، و اسب نیز عکس العمل نشان می دهد، و این کار، گاهی به صورت مداوم تکرار می شود. اگر عکس العمل اسب صحیح باشد، واکنش مربی مثبت و همراه با تشویق یا جایزه خواهد بود .
جایزه، اسب را وادار به انجام مجدد عکس العمل صحیح خواهد کرد. اگر عکس العمل اسب صحیح نباشد، واکنش مربی منفی خواهد بود و در واقع، به اسب خواهد فهماند که عکس العملش صحیح نبوده است. برای انجام این کار، مربی باید قابلیت برقراری ارتباط درست با اسب را داشته باشد و در بکار گیری از وسایل کمکی، صدور فرامین و تکرار آنها ثبات داشته باشد. به عنوان مثال، اگر یک مربی اسبی را برای انجام یک عکس العمل صحیح تشویق، ولی بار دیگر تنبیه کند و یا اساسا تشویق نکند، اسب را گیج و دچارمشکل خواهد کرد. بنابراین، مربی باید نسبت به کلیه ی فرامین و انتظاراتی که از اسب دارد، آگاهی کامل داشته باشد. 

 تشویق
یک آموزش ایده آل، آموزشی است که تشویق آن بیش از تنبیه باشد، اسب از راه های مختلف، تشویق می شود که در ادامه، به برخی از آن ها اشاره می شود :
1.تشویق به موقع توسط لمس کردن اسب (نوازش کردن سر و گردن) 
2.تشویق کلامی 
3.شل کردن دست جلو (اجازه دادن به قدم زدن در این حالت به مدتی کوتاه ) 
4.خوراکی دادن 
5.استراحت کردن 

 تنبیه
تنبیه، معمولا در مقابل عکس العمل غلط اعمال می شود، و مربی از این طریق می خواهد خیلی صریح و شفاف، منظور خود را منتقل کند .
تنبیه را می توان از راه های زیر اعمال کرد :
1.عدم تشویق (ندادن جایزه ) : اگر اسب در مقابل انجام عکس العمل های مثبت به صورت مداوم تشویق شود. آن گاه عدم تشویق و یا گرفتن جایزه در مقابل عکس العمل، به وی خواهد فهماند که عملکرد مناسبی نداشته است .
2.درخواست تکرار فرمان : اگر اسب تمرین خاصی را به صورت صحیح انجام ندهد، او را وادار می کنید تا زمانی که آن را به صورت صحیح انجام نداده است، تکرار کند. در خصوص اسب های جوان و کم تجربه باید سعی شود که در مقابل هر پیشرفت کوچک، تشویق کوچکی نیز همراه شود .
3.استفاده از شلاق در زمان بروز نافرمانی ها و یا سرکشی ها : باید توجه داشته باشید که قبل از بکار گیری این تنبیه، مطمئن شوید که اسب مشکل خاصی ندارد و یا از درد رنج نمی برد، و نیز اینکه اسب، فرمان را درست متوجه شده باشد (گیج نشده باشد). تشویق و تنبیه باید بلافاصله پس از عکس العمل صورت گیرد؛ در غیر این صورت نمی توان بین انجام عمل و درخواست مجدد، هماهنگی ایجاد کرد (اینجاست که اسبتان گیج می شود ).